Myrholm, Set fra luften

Unikt bymiljø med nærkontakt til vandet

Enghave Brygge er et forunderligt miljø, hvor boliger og byrum får fuldt udbytte af alle vandets egenskaber. Overalt er der frit udsyn til vand, og den beroligende lyd af skvulpen i overfladen kan nydes helt ind i stuerne.

Lille ørige midt i byen

Området skyder op som ti individuelle boligøer, der udgør et helt lille ørige – lige midt i København. Øerne omsluttes af brede kanaler med rent havvand fra havneløbet, hvorved nærkontakten med vandet bliver total. Hver ø er sin egen, men alligevel fast forankret via hyggelige broer og smukke gennemgående kajpromenader.

Engholmene i første række til vandet

Engholmene er de seks bedst beliggende boligøer på Enghave Brygge med en placering, der både er tættest på centrum og i allerførste række til havneløbet.

Banebrydende kanalby

Rygraden i kanalsystemet er den stort anlagte hovedkanal, hvis proportionering og forløb er inspireret af bl.a. Christianshavns og Frederiksholms kanaler. Enghave Brygge er desuden funderet på mange generationers erfaringer med udvikling af kanalbyer, og verdens andre maritime storbyer har også tjent som inspirationskilder. Således repræsenterer Enghave Brygge state-of-the-art inden for havneudvikling i storbyen, hvor målet er at skabe nyt liv i maritime miljøer.

Grøn trivsel

Havnens blå flade er den store naturlige fællesnævner, som karakteriserer hele kanalbyen. Men det livsgivende vand suppleres af skønne grønne elementer, der bidrager til endnu bedre trivsel. F.eks. beplantes alle kajpromenaderne med store træer, mens grønne torve agerer legepladser og opholdssteder for områdets beboere.